نقش بازدارندگی رسانهها برابر فساد و انحراف مدیران/ سایه جنگ با سازش گسترش پیدا میکند

نقش بازدارندگی رسانهها در برابر فساد و انحراف مدیران، معرفی چهرههای جوان و انقلابی توسط رسانهها و عدم شکوفایی انقلاب اقتصادی با اینستکس و مذاکره، از موارد مطرح شده در میزگرد بررسی نقش رسانه در گام دوم انقلاب در خبرگزاری فارس بود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی آستانخبر؛ به نقل از خبرگزاری فارس از رشت، میزگرد بررسی نقش رسانه در گام دوم انقلاب با حضور دکتر ابوذر یاسری و دکتر ایمان ایمانیفر در دفتر خبرگزاری فارس گیلان برگزار شد.
راهحل تمام مشکلات کشور در بیانیه گام دوم بیانشده
استاد دانشگاه تهران در این میزگرد با تأکید به پرداختن و تبیین بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: برخورد با این منشور زماندار نیست بلکه نقشه راهی است که اگر به آن توجه نشود به معنای افزایش روزافزون مشکلات جامعه، استمرار نقطهضعفها و کوچک شدن سفرههای مردم است.
ابوذر یاسری با بیان اینکه راهحل تمام مشکلات کشور در بیانیه گام دوم بیانشده است، افزود: باید بافهمی تخصصی و دقیق مؤلفههای بنیادین را با بیانیه بسنجیم و به جواب و راهحل مشکلات مردم و جامعه برسیم.
وی فلسفه نگارش بیانیه گام دوم انقلاب توسط رهبر معظم انقلاب را ارائه تحلیلی درست و نقشه راهی صحیح عنوان کرد و گفت: این در حالی است که ما در ۴۰ ساله دوم انقلاب میبینیم که افرادی با خط فکری مختلف از درون نیروهای انقلابی راهکارهای متفاوتی را ارائه میدهند که به دلایل مختلف با انقلاب نیز فاصله گرفته است.
مدرس دانشگاه امام حسین (ع) با اذعان به اینکه عدم توجه به بیانیه گام دوم موجب میشود آینده ارتجاعی برای انقلاب اتفاق افتد، بیان کرد: اگر این بیانیه در این زمان صادر نمیشود ممکن بود انقلاب از اهداف خود دور و حتی به ضد خود تبدیل شود.
یاسری با اشاره به افزایش شکاف طبقاتی در جامعه و نزول عدالت اجتماعی تصریح کرد: اگر این بیانیه صادر نمیشود ما قادر نبودیم که بفهمیم به چه شکل باید برای طرحهای توسعه بعدی خود برنامهریزی و به سمت پیشرفت کشور حرکت کنیم چراکه مبنای نقد و تحلیل و نقطهضعفها مشخص نبودند.
وظیفه رهبر انقلاب ارائه مسیر راه است نه ورود به حل مسائل خُرد
وی با اذعان به اینکه نقد برخی از چهرهها در رسانه ملی موجب میشود آنها ادعا کنند که سیاستهای ناقدشان کمونیستی هستند، تصریح کرد: وظیفه و شأن اصلی رهبر جامعه ارائه راهبرد و طراحی آن است و رهبر انقلاب نباید برای حل مسائل خرد ورود کند چراکه از منظر قانون اساسی نیز این امر شائبه دیکتاتوری را پیش میآورد و بنابراین کسی غیر از رهبر نمیتواند نقشه راه ارائه دهد.
رئیس اندیشکده شهید محمدباقر صدر وظیفه نیروهای انقلابی را پیشبرد و تبیین منشور گام دوم انقلاب دانست و گفت: اگر یک کار فرهنگی و اجتماعی را بدون توجه به بُعد رسانهای آن به انجام برسانیم به ضد خودش تبدیل میشود، بنابراین؛ باید توجه به رسانه را در این بیانیه مدنظر قرارداد.
اگر یک کار فرهنگی و اجتماعی را بدون توجه به بُعد رسانهای آن به انجام برسانیم به ضد خودش تبدیل میشود، بنابراین؛ باید توجه به رسانه را در این بیانیه مدنظر قرار داد…
یاسری با اشاره به وظیفه رسانهها در تحقق بیانیه گام دوم رهبر انقلاب بیان کرد: تصویرسازی ویژگی کلیدی برای رسانههاست، رسانهها در حال تصویرسازی هستند و از طریق یک تحلیل میتوانند یک صفحه سیاه را سفید و یک صفحه سفید را سیاه جلوه دهند، رسانهها در حال ساخت واقعیت هستند و نمیتوان ادعا کرد که تمامی رسانهها حقایق را میگویند.
وی بخش نخست توجه به بیانیه برای پیشبرد آن را توجه به رسانه دانست و تصریح کرد: رهبر انقلاب متوجه این مسئله هستند که هر جا حرف از انقلاب زده میشود ذهن مردم پر از شبهات است و این شبهات نیز توسط رسانهها ساخته و تصویرسازی شده است، بنابراین؛ نگارنده این بیانیه مهم توجه به تصویرسازی درست و واقعی توسط رسانهها برای از بین بردن این شبهات و شناختن درست گذشته را مورد تأکید قرار دادهاند.
رسانهها برای پیشبرد اهداف بیانیه درست تصویرسازی کنند
استاد دانشگاه امام حسین (ع) با اذعان به اینکه سایه جنگ با سازش گسترش پیدا میکند، خاطرنشان کرد: زمانی که دولت انقلابی سرکار آمد دشمن متوقف شد، با تفکر بنیصدر هرچه داشتیم را از دست میدادیم، همچنین جنگ تحمیلی نیز در زمان ریاست جمهوری دولت غیرانقلابی به کشور تحمیل شد چراکه نظریه وی دادن زمین و خریدن زمان بود.
یاسری با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه ایران یک کشور سرمایهداری نیست، گفت: رهبر انقلاب فرمودند که اگر چیزی نداشته باشیم و با عدالت توزیع کنیم بهتر از این است که چیزهایی را داشته باشیم اما ناعادلانه تقسیم کنیم.
وی با تأکید بر اینکه تفکری که موجب فشار مضاعف بر مردم میشود نمیتواند ناجی آنها باشد، افزود: این تفکر که زمانی خود را رافع جنگ و ناجی ملت معرفی میکرد امروز موجب شد سایه جنگ افزایش پیدا کند و توهینها و تحقیرها نسبت به ایران بیشتر شود و اگر فریادهای رهبر در زمان مذاکرات نبود ما را میبلعیدند.
عدم فعالیت درست رسانهها و اساتید اقتصاد در زمان مذاکرات
رئیس اندیشکده شهید محمدباقر صدر بیان اینکه رسانهها و اقتصاددانها در زمان مذاکرات قوی عمل نکردند، تصریح کرد: اقتصاددانها باید جواب بدهند که شاخصهای اقتصاد قوی چه مواردی هستند و برای تحقق این شاخصها چهکاری باید انجام داد و چگونه است که چین سیاست کاهش ارزش پولی را یک فرصت اما ایران آن را یک تهدید میبیند؛ مگر ما به دنبال واردات هستیم؟ و اگر به دنبال واردات هستیم چرا دلار ناچیز خود را برای واردات کالاهای بیارزش مانند غذای حیوانات و لوازمآرایشی بیمصرف استفاده میکنیم!
یاسری با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب مبنی بر اینکه نباید تمام مشکلات کشور و جامعه را به تورم ربط داد، افزود: رهبر انقلاب میفرمایند تحلیل غلطی وجود دارد و آن این است که علت مشکلات ما مقاومت ماست، جوانان در سراسر کشور بدانند که تمام راهحلهای ما در داخل کشور است و یافتن راهحل در زانو زدن در برابر دشمن اشتباهی نابخشودنی است.
وی با اشاره به ضعف قوه قانونگذار در بحث قانونگذاری گفت: ما در اسلام دو هدفداریم بنا بر فرموده استاد مطهری هدف غایی توحید است و هدف میانی و حد وسط عدالت است.
استاد دانشگاه امام حسین (ع) با تأکید بر اینکه عدم رعایت عدالت در حکومت اسلامی، حکومت را از اسلامیت خارج میکند، بیان کرد: امروز در عرصه جهانی از رعایت عدالت خبری نیست و پیوستن به معادلات جهانی مشکلات کشور را افزایش میدهد.
یاسری با بیان اینکه قواعدی در نظامهای لیبرالی نیز اجرا میشود اما در ایران به آن توجه نمیشود، گفت: شفافیت مالی یکی از مواردی است که باید به تصویب مجلس برسد اگر نمایندگان منتخب مردم هستند باید به قول خود عمل و عدالت را محقق کنند.
وی با بیان اینکه ما نیازمند یک انقلاب در حکمرانی هستیم، تصریح کرد: ما با استعمار مدرن که توسط حکام وابسته انجام میشد مقابله کردیم، اکنون نیز باید با تفکر غربگرا تفکر وابستگی که همان تفکر آمریکایی است و مقابله کنیم و این تفکر را به دور بیندازیم.
رئیس اندیشکده شهید محمدباقر صدر با تأکید بر اینکه شکلگیری انقلاب سوم بهراحتی امکانپذیر نیست، افزود: برای شکلگیری انقلاب سوم باید شکوفایی بیحدوحصری از اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد چراکه بسیاری از افراد مسائل اقتصادی را لاینحل برای جامعه جلوه میدهند و مدام دم از اینستکس و مذاکرات میزنند.
انقلاب اقتصادی با اینستکس و مذاکره شکوفا نمیشود
یاسری با اذعان به اینکه تمام دیوارها را خودمان بین ظرفیتهای کشور کشیدهایم، گفت: جوانان ملت ایران و نخبگان باید این دیوارها را که در برابر ظرفیتهای کشور کشیده شده نابود کنند تا بتوانیم در همه عرصهها به شکوفایی برسیم.
وی با اشاره به اینکه دولت باید قوانین مجلس را با مدیرانی که تفکر اقتصاد مقاومتی دارند اجرایی کند، بیان کرد: زیست ما باید زیست مقاوم باشد چطور است که گاندی میگویند من کفش نمیپوشم تا وقتیکه کفش بسازیم، چراکه زیست رهبران بالاترین اثر روانی را بر روی مردم جامعه دارد.
استاد دانشگاه امام حین (ع) با اذعان به اینکه تفکر شهید رجایی تفکر مقاومت بود و خود را مقلد رهبر و امام خود میدانست، افزود: سبک زندگی، درآمدها و ریختوپاشهای امروز برخی مسؤولین بسیار متفاوت از مردم است، اگر مدیران اجرایی و مسؤولین کشوری نتوانند مانند مردم زندگی کنند و زندگی تجملاتی داشته باشند نمیتوانند از مردم درخواست داشته باشند که نسبت به مسائل موجود مقاومت کنند.
یاسری هزینههای دولت فعلی را سه برابر دولت نهم و دهم دانست و گفت: باید پرسید آیا با اینحال یارانههای مردم و درآمدهای ملت نیز سه برابر افزایش پیداکرده است یا خیر، این مسائل موجب میشود که مردم صحبت از مقاومت را از برخی مسؤولین نپذیرند.
وی با اشاره به مراحلی که توسط رهبر انقلاب در خصوص گفتمان سازی بیان شد، تصریح کرد: دغدغه مندی، باورمندی و مطالبهگری از مسائلی هستند که باید درباره گفتمان سازی مورد توجه قرار بگیرند و رسانهها موظفند به این مسائل اجتماعی بپردازند تا مردم نسبت به امور اجتماعی دغدغه مند میشوند.
رسانهها چهرههای جوان و انقلابی را معرفی کنند
رئیس اندیشکده شهید محمدباقر صدر با تأکید بر چهرهسازی توسط رسانهها گفت: همانطور که رهبر انقلاب فرمودند اگر جوانان نباشند از انقلاب فقط تعدادی پیروپاتال باقی میماند برخی چهرهها واقعاً فسیل شدهاند، بنابراین؛ وظیفه رسانهها است که چهرههای جدید و انقلابی را به مردم معرفی کند
یاسری با اذعان به اینکه ایران امروزه کانون تحولات جهانی است، افزود: رسانهها باید این امر را پوشش دهند اما برخی مواقع جنگهای خرد جای این تقابل جهانی ایرانی اسلامی و سایر تمدنها را میگیرد.
مخاطبان منشور گام دوم، نخبگان در هر بخش آن هستند
رئیس اندیشکده انقلاب کبیر نیز در این میزگرد با بیان اینکه انقلاب اسلامی مراحلی دارد اظهار کرد: انقلاب تمامشدنی نیست و ما تنها از بخشی از انقلاب که پیروزی آن بوده عبور کردهایم و وارد فاز نظام سازی و دولت سازی انقلاب اسلامیشدهایم.
ایمان ایمانیفر با تأکید بر اینکه نظریهپردازیهای علوم انسانی باید دو ویژگی، تلاش و کوشش و تقابل با دشمن را داشته باشد، گفت: انقلاب اسلامی انقلاب مبارزه است و ما با مبارزه انقلاب را به وجود آوردهایم، اسلام نیز دین مبارزه است ما با مبارزه توانستیم اسلام را معرفی کنیم، اگر مبارزه نبود که شهادت ائمه اطهار اتفاق نمیافتاد.
وی با بیان اینکه در چله دوم انقلاب نیاز به یک نرمافزار اجرایی داشتیم، خاطرنشان کرد: این نرمافزار اجرایی ادامه مسیر انقلاب اسلامی صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بود که مخاطب این امر مهم حتماً نخبگان در هر بخش این بیانیه بودند.
تفکر دولت انقلابی باید حرکت به سمت تمدن جهانی اسلامی باشد
رئیس اندیشکده انقلاب کبیر جوانان نخبه را مخاطب اصلی منشور گام دوم انقلاب دانست و بیان کرد: دولت انقلابی در تقابل با دولت لیبرال جهانی قرارگرفته است لذا اگر بخواهیم به سمت تمدن اسلامی حرکت کنیم باید دولتی داشته باشیم که تفکر گفتمانی آن حرکت به سمت تمدن جهانی اسلامی باشد.
ایمانیفر با اشاره به اینکه پس از حضور رئیس جدید قوه قضاییه تحولات بسیار خوبی در این قوه اتفاق افتاد، افزود: عدم شفافیت آرا و اموالی که اتفاق میافتند با اقدامات حقوقی قوه قضاییه سامان پیدا خواهند کرد، قوانین قضائیه زمینمانده دنبال خواهد شد و از فضای انحرافی که در حال پیش آمدن است جلوگیری شده است.
رسانه نقش بازدارندگی در برابر فساد و انحراف مدیران اجرایی دارد
مردم کسانی هستند که نماد تمدن را میتوان در سبک زندگی آنها مشاهده کرد و تمدن انقلاب اسلامی که ما به دنبال آن هستیم در دستان همین مردم است، نخبگان نیز کسانی هستند که خوب میشنوند و بهموقع و به هنگام عمل میکنند و تصمیم سازی و هدایت دستگاههای اجرایی کشور توسط آنها انجام میگیرد…
وی با بیان اینکه قوه قضائیه از قوههایی است که میتواند از انحراف مسؤولین جلوگیری کند، گفت: قوه قضائیه میتواند از مسیر انحرافی برخی اقدامات جلوگیری کند و این امر بسیار در منشور گام دوم درباره فعالیت این قوه تأکید شده است.
مدیر مؤسسه علمی و پژوهشی آرکا با بیان اینکه مردم، نخبگان و دستگاههای اجرایی کشور از سه بخش مورد تأکید بیانیه گام دوم انقلاب هستند، تصریح کرد: مردم کسانی هستند که نماد تمدن را میتوان در سبک زندگی آنها مشاهده کرد و تمدن انقلاب اسلامی که ما به دنبال آن هستیم در دستان همین مردم است، نخبگان نیز کسانی هستند که خوب میشنوند و بهموقع و به هنگام عمل میکنند و تصمیم سازی و هدایت دستگاههای اجرایی کشور توسط آنها انجام میگیرد.
رسانه نخبه و انقلابی تریبون و معرف نخبگان است
ایمانیفر رسانه انقلابی را تریبون نخبگان دانست و افزود: نخبه زمانی میتواند نقادی کرده و در دستگاههای اجرایی را به تصمیمگیری وادار کند که رسانه با او همراه و صدای او باشد، رسانههای نخبه میتوانند نخبگان را شناسایی کنند و برای تصمیمگیری صدای آنها را به گوش مدیران اجرایی برساند.
وی با تأکید بر اینکه رسانههای انقلابی نباید از کنار نقاط ضعف و قوت بهراحتی بگذرند، بیان کرد: نقاط قوت باید بهعنوان ریشههای قومی در کشور توسط رسانههای نخبه به اطلاع مردم و مسؤولین برسد، کوچکسازی و بزرگسازی گفتمان انقلاب اسلامی در دست نخبگان است و رسانهها باید این مسائل را شرح داده و معرفی کنند.
انتهای پیام/
